söndag 21 februari 2010

Oxie är Malmös minsta stadsdel med 11 630 invånare.
Efter Limhamn-Bunkeflo har Oxies invånarna den högsta medelinkomst i Malmö.
22 % är födda i utlandet. 73 % är förvärvsarbetande.
Det var 10 443 anmälda brott under 2008. Även om det verkar hutlöst högt, så är andelen en av de lägsta (eller t o m lägst) i Malmö.
Vad gäller huspriser, så är Oxie billigast i Malmö, (kvadratmeterpris på hus), även om t ex bostadsrättspriset stigit 14 700 % på tio år (SDS).

Nu planerar man (kommunen) att bygga ut Oxie med höghus för att "göra Oxie attraktivare"(?) och man vill knyta ihop Oxie centrum med Oxie station. Man vill ha flerfamiljshus, gärna hyresrätter.
Först opponerade de närmaste villaägarföreningarna mot höghusbyggandet, det skrevs protestbrev m m. Vid senaste informationsmötet för någon månad sedan hördes inga protester, så då får man förmoda att de flesta är nöjda - av något skäl. Det höga huset blir väl byggt på annan sida av centrat, och kommer att skymma dem som kanske inte har sådan kraft att motsätta sig att hamna i skuggan.
Det blev en mängd frågor om när man kan teckna sig för en bostad och angående vad lägenheterna kommer att kosta. Säkert blir det dyra priser på det nybyggda. Bara de som säljer sin villa har kanske råd bo där - eller de som får bostadsbidrag av olika anledningar.

En del befarar att med höghusbyggena kommer Oxie inte längre ha kvar den där Oxiekänslan av att bo på landet, men ändå i "storstan".

Bild: Här, på fältet mellan pågatågsstationen och Oxie centrum, ska det byggas höghus. (Allt över två våningar kan anses som höghus i Oxie)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar