torsdag 28 april 2011

Händelser och pseudohändelser i Oxie

Nu får lilla Oxiebladet konkurrens. En ny annonstidning, Stortidningen E65, delas nu ut till hushållen i Anderslöv, Oxie, Svedala, Skurup. Det är en ersättare för Svedalatidningen - det bar sig tydligen inte med att enbart hålla sig till Svedala. Till en del handlar det också om Staffanstorp - kanske för att det är ett Staffanstorpsföretag som står bakom.
_ _ _ _ _

Det här med de 2 graderna som kan göra skillnad i klimathänseende:
2 grader är enligt bedömare det gradtal som den globala uppvärmningen måste understiga för att vi inte ska riskera alltför allvarliga konsekvenser för våra samhällen och natur. Jag har noterat att temperaturskillnaden mellan Oxie och Malmö ofta handlar om två grader. Oxie är ofta 2 grader kallare. Men inte märker vi att Malmö är nära undergång, väl? Eller att en ny istid nalkas Oxie?
_ _ _ _ _

Polisbil, en van, syntes i Oxie centrum igen häromdagen. Man hade fått tag i tre gossar, som idkat skadegörelse på ett dagis.
_ _ _ _
Märkligt med Oxie bykrog! Det ser helt dött ut. Hemsidan signalerar att man är på gång, så där till hälften - man kan boka bord etc. Nästa vecka visas Med kniven på strupen – Oxieavsnittet – och då ska ju mästaren Alexander enligt de sedvanliga rutinerna ha avverkat även uppföljningsbesöket..... Hur går det ihop? ÄR Bykrogen eller Pub Oxen på gång? Varför ingen information om detta? Varför slår krogen inte på stora trumman för nyinvigningen? Slött.
Och synd!
_ _ _ _ _

Posten har flyttat in hos det som tidigare var Tempos /Handlarns lokaler. Postens tidigare lokal kommer att göras om till butikslokaler och därför söks företagare som är intresserade av att hyra butikslokal. Gärna något som inte finns i centrum, som optiker eller mäklare.
_ _ _ __

1 kommentar:

  1. Hej! Jag ville bara berätta att Pub Oxen öppnar på nytt den 1 april! Det är nya ägare, ny meny, bättre service och självklart bättre mat! Välkommen på nyöppning den 01/04/15

    SvaraRadera