lördag 14 maj 2011

Kritik och bostadsbyggande

Stadsdelen får kritik

Socialstyrelsen har riktat skarp kritik mot Dalhems gruppboende vid Toarp i Oxie. Arbetssituationen är tuff för de anställda, det är underbemannat och många saknar adekvat utbildning. Hot från de boende är vardagsmat. (Inget roligt ställe att jobba på, precis)
Hur man ska lösa situationen vet stadsdelen inte, men man jobbar aktivt för att få in kompetent personal och se till att de boende får en dräglig situation.
_ _ _ _ _ _ _

Industriområdet Kristineberg Park

Såg i en artikel från 2005 att flera företag ville stoppa det nya bostadsområdet, som skulle byggas i industrikvarteret Träpanelen i Kristineberg. Miljönämnden var emot det, eftersom området ligger granne med ett industriområde och man anade att det skulle bli svårlösta konflikter att ha bostäder så nära.

Flera företag ville också stoppa byggplanerna. När ett av företagen skulle köpa tomt, så förklarade stadsbyggnadskontoret att området skulle utvecklas till industriområde. Vi hade aldrig köpt marken om vi hade vetat att den skulle gränsa till bostadsbyggnation. Vi vet vilka problem det blir när de boende störs av buller och trafik, säger företagsrepresentanten.

Men kommunfullmäktige klubbade igenom beslutet att göra Träpanelen till bostadsområde. Oxie skulle bli ett intressant alternativ för barnfamiljer i Malmö. Med skyddszoner och plank och murar och nya avtagsvägar skulle området bli beboeligt.
Och nu är försäljningen av bostäder igång i det gamla industrikvarteret. Men det nämns inget om något industriområde, utan nu har området döpts om till park i stället - Kristineberg Park. I försäljningsannonsen står: ”Med grönskande omgivning och vackra stilrena fasader med balkonger förmedlar de vackra stenhusen i Kristineberg Park en kontinental medelhavskänsla!” Från industriområde till park med medelhavskänsla!
Men snus är snus, om än i gyllne dosor….

Brand
Det är väl i det området (ovan) som det brinner litet då och då - senast 29 mars 2011:

”Kraftig brand i nerlagd industrifastighet på Virkesvägen i Oxie klockan 03.20 i natt. När brandpersonalen från Jägersrostationen och Hylliestationen kom fram var en hangar helt övertänd och branden hotade sprida sig vidare till en träbyggnad intill. Rökdykare med slagledningar och en tankbil med vattenkanon sattes in i släckningsarbetet. Efter en halvtimme var branden dämpad och eftersläckning påbörjades. I nuläget är det okänt om brandröken påverkat närliggande villafastigheter. Under de senaste åren har industriområdet drabbats av otaliga anlagda bränder. Nattens brand är även den med största sannolikhet anlagd.” (Från pppress.se)















Bilder: Industriområde eller park?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar