tisdag 24 januari 2012

Eländes elände: kattplågare, bilbrand, ungdomsgäng och pensionärsvård

Och så har snön kommit till Oxie. Vitt puder på marken, tö och vattenpölar som det snabbt bildas is på...

Det går rykte att katter försvunnit i Oxie/Käglinge på ett mystiskt sätt. Vissa har hittats döda, eventuellt skjutna, andra har visserligen hittats levande, men de har blivit skurna med vassa föremål eller så har de skjutits på med luftgevär.

Vidriga djurplågare är i farten igen med sitt synnerligen sjuka beteende!
Minns också att för något år sedan råkade djuren i H4-gården illa ut – och någonstans vid Oshögavägen hade ett par igelkottar hittats ihjälplågade!

_ _ _ _ _ _
På Råtegelvägen sågs för några dagar sedan spåren av en utbränd bil. Igen.

_ _ _ _ _
Bostadsrättsföreningen Marietorp har problem med inbrott, gängbildning, skadegörelse och narkotikahantering. Förövare: Ungdomar utifrån, som kommer in på området. Föreningen vill ha kameraövervakning. Att ha staket runt hela området, som en annan, intilliggande bostadsrättsförening gjort, skulle kosta föreningen tre miljoner kronor.  

Föreningen anser att Oxie växer och det finns behov av en polisstation även här. Oxiepoliserna är stationerade på Rosengård (?), och det tar tid för dem att komma till Oxie, vilket bovarna är medvetna om.

Håller med.
_ _ _ _ _ _ _
Från tidningen Vision (SKTF): ”Stadsdelarna Oxie i Malmö och Älvsjö i Stockholm får sämst betyg för hemtjänsten. Det visar Socialstyrelsens Öppna jämförelser.” 65 000 pensionärer har röstat och gett betyg.

Är det så illa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar