onsdag 23 maj 2012

Kyrkan, äldreomsorg och Törringelund


Oxie församling lånar ut Lockarps kyrka till danska kyrkan, som ska fira danska gudstjänster där. Det är bra att Lockarps kyrka kan användas till något. Den har stora renoveringsbehov, var det inte mögel också?  Men danskarna då?

Oxie församling har också skaffat bårtäcke, som kan lånas vid begravningar – för att ersätta kistdekorationer med blommor.  

I morgon kväll är det vårsångskörer i församlingshemmet och den 3 juni är det Kärlekens lov i Oxie kyrka kl 14.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Törringelunds restaurang har man ju besökt flera gånger, lunchtid. Mest äldre besökare, tycks det. Ibland t o m en och annan busslast gäster. Men måste sopbilen komma precis under lunchen? Uteserveringen fylls av avgaser och soplukten kommer man inte ifrån. Ohygieniskt! (Soptunnorna verkar vara bara ett tiotal meter från serveringen.)

"Söderslätts vackrast belägna nöjespark. Ett stycke Norrlandsnatur", står det på den gamla affischen i restaurangen. Från 30- eller 40-tal?
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Brukarna av äldreomsorgen i Oxie (hemtjänst och äldreboende) är inte riktigt nöjda enligt en brukarundersökning. Så nu ska en del åtgärder vidtagas: bl a ska välkomstsamtal hållas för nya brukare, informationen ska förbättras och nya rutiner för bl a städning ska införas och ett våffelcafé inrättas. På Blomstergården ska en andra våning byggas till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar