söndag 7 april 2013

Sköldpaddor och rondellhundar

Det har hunnit bli vår - kalendern säger så i alla fall. I rabatterna har blommorna stuckit upp sina huvuden, alltmedan snön dröjer sig kvar.

Vad händer i Oxie? En hel del. Samtidigt "inget".
En och annan bil har kanske eldats upp....senast vid centrum. Det är där det sker, det som sker "offentligt". Samtidigt sker det mycket i det fördolda bakom mer eller mindre fördragna gardiner i oxiehemmen: tragedier, komedier...Alltmedan livet går sin gilla gång.
Härommånaden räddade brandkåren några sköldpaddor (?!) som hade gått ut på isen vid en damm vid Tingdammsskolan. Finns det vilda sköldpaddor i Oxieterrängen?

Oxieaktuellt upphör – sista numret kommer i maj. Men Oxiebladet (annonsbladet) fortsätter väl och det finns väl t o m möjlighet för utökning nu? Någon har mailat in till oss och undrar om Oxiebladet har hemsida? Svar: Nej, kan inte hitta en sådan - vilket ju är dumt ur Oxiebladets och annonsörernas synpunkt. 

Det har kommit in ett medborgarförslag till Oxie stadsdelsnämnd:
Det finns inga offentliga konstverk i Oxie (Såå?!) Förslaget lyder: Placera en rondellhund (i form av en orkidé, Kärrknipprot) i rondellen Käglingevägen/Galgebacksvägen.
Ja, varför inte?

1 kommentar: