måndag 19 januari 2015

Kriminella nätverk och upphittad katt i Oxie

Läste först nu i Lokaltidningen för Malmö (av 19 november 2014) att Rikskriminalpolisen pekar ut Oxie som en stadsdel där kriminella nätverk har en stor påverkan på lokalsamhället.        Oj! (Då kanske de många SD-rösterna kan förstås bättre.)

Typiskt för sådana områden är bl a öppen narkotikahantering, kriminella uppgörelser, grova våldsyttringar, utpressning, utåtagerande missnöje mot samhället, svårighet att utreda brott och en ovilja att delta i rättsprocesser mot de lokala kriminella.

Närpolischefen för Oxie (var sitter han?) säger som försvar att han känner inte igen sig. Polisen har stenkoll, satsar extra och ökar närvaron.           Gör dom?
Polisen har satt extra stor fokus på stadsdelen. Oxie är välmående, säger polisen, och oroligheterna är koncentrerade till centrum.

En oxiebo berättar att det finns mycket som inte kommer upp till ytan. Bovarna vet t ex att det tar tid innan polisen hinner fram.
Nattvandrarna säger att de ordnar en festival varje år och att dom med den vill balansera upp det som upplevs som negativt av många.

En artikel om ovanstående finns även i Expressen, där Oxie nämns i samma andetag som t ex Seved.         Jamen DET är väl att ta i!

Man ska inte smutskasta Oxie i onödan!
_ _ _ _ _ _ _

Upphittad katt. Affisch på Konsum i Oxie centrum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar