måndag 25 juli 2016

Sexvåningshus och kungligt katthotell

Det är fukt i Oxie kyrka, och utgrävningar ska göras för att kolla orsaken. Jag tycker väl att det luktat mögel där sedan lång tid tillbaka…men det luktar det ju i många kyrkor.
”Sexvåningshuet” i Oxie centrum verkar nu vara mer klart för att byggas än tidigare. Ett staket har kommit till i alla fall. Någonstans fanns information om att si och så många hyreslägenheter skulle fylla fastighetskomplexet. Så får vi se vem som får tillträde dit. Panschisar som säljer sina hus lär vara hugade spekulanter (PRO varit pådrivare i husbygget?)…vi får väl se….Blir det hyreslägenheter, så kan panschisarna väl känna sig snuvade. Där har vi ju en massa andra som ska ha tak över huvudet.
Apropå tak över huvudet: det ska byggas ett kungligt residens i barockstil (!) för katter i Oxie, enligt Lokaltidningen. Ett gift par har sökt bygglov för att bygga ”Royal Cat Residence”, på sin tomt. Det ska bli något utöver det vanliga, med 15 rum, alla döpta efter svenska kungar och drottningar. Klassisk musik ska katterna få njuta av. Informations- och föreläsningskvällar ska anordnas.

Intressant!

Fast har dom gjort marknadsundersökning? Katthotellet i Krumby har väl nyligen byggt ut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar