lördag 16 december 2017

Julaktiviteter, tjatter och ofog i Oxie


Det har varit olika sorters evenemang i Oxie. I slutet av november hade Oxie centrum sång och kakförsäljning. Kyrkan var där, likaså socialdemokraterna, och biblan hade öppet. Inte mycket folk precis. (bild t h)

………………….

I december var det julfest i kyrkans församlingshem med lotterier, tombola, chokladhjul, försäljning av grytlappar, egentillverkade smycken, korvgrillning m m. Det vanliga.  (Vad var det Jesus gjorde med månglarna i templet? … Fast nu var det förvisso Lions som stod för evenemanget.)
Lucia uppträdde med skönsång.

Sista halvtimmen blev det rusning, för då såldes lotterna för halva priset. Folk sågs gå från lokalen med såväl långa ålar som rödbrokiga chokladaskar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
..............................................
Nätverket Oxie byar hade berättarkväll med Sven Rosborn, som har kommit ut med en bok om kyrkornas värld.
Vårprogrammet för berättarkvällarna är klart och finns på nätverkets hemsida.

……………………………….........
Vår kommunpolis Zoran med särskilt ansvar för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i Fosie, Oxie och Burlöv slutade för att påbörja nytt jobb hos ett privat företag i stället. Ja, det är väl inte så tryggt att jobba som polis – han som så många andra poliser går över till andra arbetsgivare. Hans distrikt var ju stort och omfattade bl a Lindängen. Inte lätt jobba brottsförebyggande där, kanske. Oxie är ju litet lättare – man fick till slut i alla fall tag på kinesrestaurangens plågoandar, som blev lagförda. ------- Enligt SvT: ”En av männen döms till villkorligt och den andre mannen får fängelse i en månad. I den senare domen finns också ett brott om olovlig körning och ett om narkotikabrott. Männen ska sedan gemensamt betala 5.000 kronor i skadestånd till Joakim Chow.”

………………………………………….
Rån i Oxie. En yngre man i Oxie ville sälja sin dator och hade lagt ut en annons om det. En köpare hörde av sig och de bestämde att träffas på idrottsplatsen i Oxie. Datorkillen möttes av fyra killar som hotade honom med pistol eller något liknande och som rånade honom på hans dator, mobil, jacka och byxor. Fattiga och frusna tjuvar, tydligen! Detta hände för några dagar sedan – en eftermiddag i Oxie.
…………………...............................

Biblan - värmestuga/fritidshem? Vi besökte biblioteket häromdagen. Som tidigare påpekats: Det är rena värmestugan för tjattrande ungdomar! De halvskriker till varandra, pratar högljutt i telefon, dricker sina energidrycker eller vad det nu är för något och bär sig åt. De ses definitivt  inte läsa ur några böcker.
Några var särskilt högljudda i entrén, varvid TRE ur personalen fick hjälpas åt att säga till dem och mota ut dem. Det ska vara tyst på biblan, så man kan läsa, studera och fundera!

Problemet med oväsen på biblioteken finns i många kommuner numera. Problemet har ventilerats i media och kulturborgarrådet Roger Mogert i Stockholm menade att krav på tysta bibliotek är ofta främlingsfientligt.  (Sic!) ”Konservativa debattörers krav på tysta bibliotek är ofta kryddade med en god portion främlingsfientlighet eller en väl tilltagen dos klassförakt.” Själv stoltserade Mogert med att han bara hade 48 böcker hemma. Och en kort tid efter sitt debattinlägg blev han avpolletterad för sexuella trakasserier. J Där ser man! Han tillhörde väl inte de tystas skara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar