måndag 28 juni 2010

Utflykt till Törringelund, ny brand i Oxie och Ullareds-Kjell på nya äventyr


















Dagens lunch avåts i Törringelund. Nu är förstås restaurangen och "danspalatset" i Svedala kommun, men bara cirka en minuts bilfärd från gränsen till Oxie.

Restaurangen är i vacker parkmiljö, med näckrossjö. Interiören är också hygglig. Salladsbordet är fräscht och rikligt. Maten hyfsad och t o m god. Vi åt dagens, som var karré, och "dagens godbit", som var black & white. Hyfsat, men grönsakerna till "dagens godbit" slokade betänkligt och den stekta potatisen hade kanske också sett sina bästa dagar.
Deras söndagsmiddagar är läckra!














Gör man sen en liten upptäcktsresa någon kilometer i lantlig idyll, så kommer man till Törringe kyrka (bild ovan), som sägs vara en populär vigselkyrka och som påminner något om Oxie kyrka. Båda uppförda under 1100-talet. Vi kunde inte komma in - det är synd att kyrkorna inte är öppna för besökande!












Bild ovan: Se där! Plötsligt visar skyltarna till "Butiker på landet". Men vem hittar till dessa butiker? Hur marknadsför dom sig?













I Toarp finns roliga trädgårdsfigurer till beskådande och till försäljning. Konstigt nog i en affär som säljer bildelar.
- - -
FÖR ÖVRIGT så har det brunnit i Oxie igen. Under natten i ICAs panel och under förmiddagen i ett kök i en radhuslänga.
Och enligt media så deltar Oxies TV-personlighet Ullareds-Kjell i en ny tappning av Ullaredsfilmen, men nu mer "i bakgrunden".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar