tisdag 15 juni 2010

Kvällspromenad

Kvällspromenad i centrala Oxie, en skön vacker kväll, molnfri himmel.

- På fitness24seven tränas det för fullt. Är man medlem, så lär man ha tillgång till lokalen dygnet runt. Det finns övervaktningskameror och man släpps in via sitt fingeravtryck. Fitnesskedjan har specialavdelningar för tjejer också - med frostade glas – men om detta finns i Oxie, är osäkert.


- I centrum häckar ett litet gäng vilsna tonårskillar framför videobutiken.
- På Oxie Bykrogs uteservering häckar ett gäng öldrickare och cigarrettrökare. Egentligen borde finnas förutsättningar för Bykrogen att bli en riktig samlingspunkt för oxiebor, i likhet med engelska pubar.
- Diverse Shopen har lagat sin trasiga ruta.
- På Blomstergården är det mol tyst – de gamla är väl fösta till sängs för länge sedan.
- Stigen bakom Blankebäcksskolan, mot ”skogen”till: Mördarsniglarna, vart tog dom vägen? För ett par år sedan fick man kryssa sig fram mellan dessa för att inte råka trampa på dom. Nu är dom borta. Trots att snigeln är tvåkönad och kan producera sin avkomma själv. Fast samtidigt är de ju kannibaler, så dom har väl ätit upp varandra….
I och för sig: Kollar man på nätet, så ska det bli ett rekordår för mördarsniglarna i år!
- Första spadtaget för buddisttemplet vid Tegelbruksvägen togs 2001, men det är fortfarande inte färdigbyggt. Buddisterna är tålmodiga, så templet blir klart i sinom tid – när man väl samlat in den erforderliga summan från världens alla buddister. Ändå räknar församlingen med att det bara ska komma en handfull besökare på de två ordinarie gudstjänsterna, som arrangeras varje månad, när det är fullmåne. Oxietemplet ska bli en exakt kopia av Thien Vien Truc Lam-templet i Vietnam. (Se bild) Det lär bli en attraktion i Oxie!
- Granne med templet på det obebyggda fältet är Polfärskt bröd. Man kan tro att det bakas bröd där och att doften av nybakat lägrar sig över trakten. Men ack nej, det är ett distributionsföretag. På deras hemsida talas om färskt nybakat bröd, men sen förstår man att det handlar om djupfryst bröd, som tinas på väg till detaljhandeln. Konceptet är: ”tinat på väg till butik”. …”Genom att direkt efter bakningen djupfrysa brödet och hålla det fryst tills det närmar sig butiken kan vi erbjuda konsumenten bröd som åldrats minimalt sedan bakögonblicket.” Riktigt dagsfärskt är det ju dock inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar