söndag 19 september 2010

Magilekplatsen och protokollsutdrag

Enligt stadsdelsnämndens protokoll:
Miljönämnden i Malmö vill att kommunen och Oxie stadsdel ska ingå som medlem i Leader Söderslätt (Leader är EUs program för landsbygdsutveckling). Oxie är Malmös landsbygdsstadsdel. Leader Söderslätt handlar huvudsakligen om att stödja näringslivsutveckling. Stadsdelen uttrycker sitt gillande av att Malmö ansöker om medlemskap. Dock är det märkligt att miljönämnden ska utse representanter?

Konstgräsplanen vid Oxie centrum sägs ha blivit en succé och likaså lär skejtarnas cafécointainer ha fungerat bra. Måste kolla konstgräsplanen - har aldrig sett den och ej heller ungdomar som sparkat boll där. Men man ser ju inte allt.

Kontraktet för 4H-gården har sagts upp. Synd! Men kanske finns lösningar. Har aldrig varit där - man måste ju vara medlem och betala årskort eller liknande.

Vad finns egentligen för större lekplatser och mötesplatser för barn i Oxie? Det finns oss veterligt bara små lekplatser vid varje husområde: ett par gungor, en sandlåda, kanske rutschkana.

Malmö stad har ett antal mer eller mindre förnämliga temalekplatser. En av dem - Magilekplatsen - ska finnas i Oxie. Men gissa vad? Så här står det på Malmös hemsida: "Magilekplatsen har tyvärr utsatts för grov skadegörelse. Av säkerhetskäl för barnen har därför lekplatsen blivit nedmonterad. Magilekplatsen kommer att byggas upp på nytt i Oxie, men inte på samma plats. Ny plats och tidplan är inte bestämt."

Vi har varit på de flesta av Malmös temalekplatser. Alla är i gott eller ypperligt skick.
Hur kan det komma sig att det sker så mycket skadegörelse, bränder, stenkastningar etc i Oxie?
För långt för t ex polisen att masa sig hit?
Oxie är Malmös minsta stadsdel, ute på "landet" och torde innebära en fridsam tillvaro för oss.
(Nu vill kommunen/Oxie stadsdel att det ska byggas höghus här. Folk anar att det sannolikt blir höga hyror och vem har råd till det? Bara om man får olika bidrag. ...Höghusbeslutet lär i vilket fall som helst ha överklagats.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar