lördag 6 november 2010

Skolkritik och annonspelare

Enligt SkD den 4 november: I september besökte skolinspektionen Oxievångsskolan, som fick kritik för otydliga målbeskrivningar för eleverna och för en undervisning som inte är tillräckligt stimulerande.
Aj aj aj!

Skolinspektionen jämförde med tillståndet vid föregående besök, 2005.
Så här står det i SkD: "Redan då framgick det att skolan behövde bättre rutiner för att skaffa sig en bild av resultaten på skolan och möjligheter att analysera dessa.
Oxievångskolan är en högstadieskola som brottas med en vikande trend vad gäller andelen elever som går ut med fullständiga betyg. Tidigare har nivån legat över 80 procent. I år sjönk den kraftigt, till 67 procent. Skolinspektionens konstaterar bland annat att de individuella utvecklingsplanerna med skriftliga omdömen inte ger eleverna en tydlig anvisning vilka mål de ska nå. Målen är ofta av karaktären "bli bättre på att " och "sikta på ett högre betyg i ...", vilket inte är särskilt konkret.
Eleverna ger också en blandad bild av skolan. De kritiserar främst inflytande, delaktighet och de stora variationerna i undervisningssätt mellan olika lärare. Eleverna upplever inte i tillräcklig grad undervisningen som stimulerande.
Men Skolinspektionen tar också fasta på skolans ambitioner. Det gäller till exempel ansträngningarna att säkra en likvärdig betygssättning. Intervjuer med skolledning och lärare visar att det saknas kontakter med andra betygssättande skolor, men alla är eniga om att här krävs en förändring.
Skolinspektionen konstaterar också Oxievångskolan tidigare brottats med stora problem med kränkningar och oro, men att klimatet nu har förbättrats. Skolan har bland annat satt ämnet "Livskunskap" på schemat. Men Skolinspektionen konstaterar att här finns mer att göra om arbetet mot kränkningar ska bli levande."

Livskunskap - det låter väl bra!! Undrar vad ämnet innehåller bara.

Se där vad man kan hitta vid tågstationen! En annonspelare! Förhoppningsvis är pelaren till för invånarna i Oxie, för föreningar och organisationer som vill annonsera om sina möten, för privatpersoner som vill sälja eller köpa något, annonsering om djur som rymt respektive upphittats, m m.

Eller klistras det snart reklam på pelaren, tro?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar