måndag 29 november 2010

Julskyltning och 1:e advent

Julskyltning i Oxie centrum i lördags, kl 10 - 15.
Massor av erbjudanden och kul aktiviteter utlovades: Glögg, pepparkakor, tomte, korv etc etc. Måhända fick man det också, men en bit innan kl 15 såg det rätt ödsligt ut i alla fall. (Se bild) Alla hade packat ihop. Synd! Kanske blev det för kallt att stå utomhus i fem timmar?

I går "firades"1:e advent i Glostorps kyrka. Man lockade med musik - sång: Mikael Järlestrand, men i själva verket visade det sig vara en rätt vanlig gudstjänst. Prästen var i och för sig helt OK, moderniserad.

Mikael Järlestrand är frilansande sångare, välkänd i kyrkliga kretsar och boende i Oxie. Han är musikhögskoleutbildad, har spelat in ett antal skivor och har en mängd utlandsturnéer i bagaget. Finns på youtube också.
Så nu har vi en kändis i Oxie (förutom Ullaredsfamiljen)! Vilka fler kändisar finns?


Glostorps kyrka uppfördes på 1500-talet, men hade en föregångare, troligen från 1100-talet.
Renoverad ett flertal gånger sedan dess. Vacker kyrka, som tyvärr är stängd för allmänheten i vanliga fall. Så nu fick man ta chansen och göra ett studiebesök, tyvärr efter mörkrets inbrott.

Glostorp är en liten by i vårt kulturlandskap. Här vill Malmö kommun bygga tågdepå och järnvägsteknisk industri. Andra har föreslagit skapande av Oxie Ekopark i Glostorp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar