söndag 5 december 2010

Protestmöte och Oxienytt

På Konsum i Oxie centrum står ett anslag att man ska samlas till protestmöte den 2:e december. Anledning: Swedbank i Oxie ska slå igen! Uppropet är undertecknat av S-föreningen.
Swedbank är det enda bankkontor som finns i stadsdelen.
Kollar man i tidningen (SkD) nästa dag, så ser man att ett 20-tal arga oxiebor samlades och krävde att bankkontoret skulle bli kvar. Man menade att t ex många pensionärer har svårt ta sig in till stan. Bankkontorschefen försvarade det hela med att alltfler gör sina ärenden på Internet. Underlaget täcker väl inte kostnaderna.
Samtidigt så är det väl knappast den lokala kontorschefen som ska hängas – han kommer väl själv att mista sitt arbetsställe.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Oxie Stadsdelsnytt har anlänt.
- Oxieungdomars tobaksvanor ligger i åk 6 över genomsnittet för Malmö, både för pojkar och flickor.
- Likadant gäller för alkoholkonsumtion (åk 6 och 9)
- Ändå har oxieföräldrar bättre koll på vad deras barn gör än övriga föräldrar i Malmö.
- Framförallt flickor i åk 9 känner oftare livsglädje än genomsnittet i Malmö. (Oftare? Hade varit intressant om man definierat det mer.)
- Polisen kommer att genomföra trafikkontroller vid Blankebäcksskolan. (Varför går man ut med den informationen?)
- Friskvård och kulturell stimulans ska erbjudas äldre. Wowww! Men tydligen gäller detta bara boende på Blomstergårdens vårdboende, d v s ”riktigt gamla”. Dessa kan numera besöka solrummet i Kirseberg (var finns detta rum?), där de har kunnat få ”några timmars karibiskt strandliv i kombination med massage, mat och dryck”. Det kan vi alla vara i behov av – speciellt i dessa snötyngda dagar!
_ _ _ _ _ _ _

Julmarknader den 5 december i Gula skolan samt hos scouterna i kyrkbyn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar