tisdag 13 december 2011

Julmarknad, politiker och katter

Förra lördagen hade LIONS julmarknad i Gula villan. Det fanns korvgrillare utomhus, det fanns åtskilliga förhoppningsfulla hantverkare av hemslöjd o d inomhus, det fanns tombolalotterier, bullbakare, fiskedamm för barn, m m. Även församlingshemmet hade tagits i anspråk. Det var kallt och blåsigt ute.



- - - - - - - - - - - - -
Läste senaste Oxieaktuellt.
Politiker kommer och politiker går. Även om kanske de flesta stadsdelspolitiker numera är boende i Oxie, så har man tidigare rekryterat sådana från Fosie, Rosengård, Limhamn och annorstädes. Numera lär tydligen 19 av 26 stadsdelspolitiker vara bosatta i Oxie. Snyggt jobbat!

Sen kan man börja fundera, när man kollar politikers ”cv” - rent allmänt: Hur rekryteras de? Och varför? Måste man inte ha duktigt med kompetens för att styra en stadsdel med allt vad det innebär?  (Eller det kanske inte har betydelse, det som sägs på sammanträdena, "nån annan" bestämmer ändå i slutändan?)

Eller är det så, som man hör ibland, när folk säger de vill bli politiker: de vill påverka, de vill ha makt. Makt över vad eller över vem? Makt till vilket pris som helst? Handlar det inte om att i stället vara ödmjuk, en folkets tjänare?
Detta ovan är rent allmänt, och har inte speciellt med Oxiepolitiker att göra.
_ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _
I media står att Carina Nilsson (s), ordförande i Sociala resursnämnden noga har följt välfärdsmätningarna i Malmö. Att t ex barnen blir allt fetare, inger oro. Det litet märkliga är att Carina Nilson nämner att det är överviktiga barn speciellt i Oxie??
Hur så?
I alla fall kom man fram till att skolcaféet hade för mycket godis, och detta stoppades genast.
_ _ _ _ _ _ _ _
Katter
Hos Konsum i centrum hängs titt som tätt upp bilder på försvunna eller upphittade katter.

En gullig ungkatt har t ex försvunnit på Louisedalsvägen i Oxie.

Och här en bortsprungen, som ev någon annan tagit hand om?
Klicka på bilden för större text






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar