måndag 26 december 2011

När juldagsmorgon glimmar...

Häromveckan rånades en 13-årig pojke i Oxie centrum på sin mobiltelefon av flera rånare.

På julaftonskvällen väskrycktes en kvinna vid en busshållsplats i Oxie av tre ungdomar, som sen stack iväg. Inte ens julafton lägger dom av! Märkligt sätt att tillbringa sin julafton – men kanske de inte firar jul? Och väskryckning – det har väl inte förekommit i Oxie tidigare? Aktiviteten verkar vara import från Rosengård, Kroksbäck/Holma?

Centrumaffärer menar att gängen i centrum skrämmer bort kunder. Jag vet inte vad de sysslolösa ungarna/glina håller på med där – men en kväll hade faktiskt Konsum tillkallat två bastanta väktare, som stod på pass. Och som vanligt kan man fråga sig: Var finns dessa städse frånvarande föräldrar?
Raketer smälls här och var, speciellt i området kring centrum såklart. Märkligt, för egentligen är smällare förbjudna i Sverige. För att få köpa, inneha och använda fyrverkerier måste man ha fyllt 18 år. Men de flesta som håller på att smälla är ju minderåriga! Knappast att 18-åringar eller därutöver håller på med sånt. Vem köper ut till de minderåriga då? Föräldrar?
Julaftonsnöje: Promenadstråk, Blekeparken. Minst två hundar inblandade, vars hussar/mattar inte plockat upp efter sig!
Julaftonsnöje 2: Sparka omkull papperskorg i centrum
Julaftonsnöje 3: Sparka omkull ytterligare en papperskorg i centrum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar