tisdag 2 oktober 2012

Damm från Miljöfabriken i Oxie


I SDS av 30 september står om Miljöfabriken, som ligger på Elisedalsvägen i Oxie. För fyra år sedan klagade 82 grannar över buller och damm från anläggningen. Nu har miljöförvaltningen konstaterat att dammet därifrån inte är någon olägenhet.
Ärendet avskrivs nu, eftersom grannarna inte har hört av sig sedan dess. (Min anmärkning: Kanske har de flyttat på grund av olägenheterna?) En av grannarna har dock överklagat och menat att kontrollen gjorts vintertid när det är gynnsamt för företaget. Han har begärt ny kontroll, men säger sig ha fått svar att det skulle bli för dyrt. Se mer ang detta http://initiativet.malmo.se/epetition_core/community/petition/1995#div_sigs
Man kan faktiskt börja undra. Som jag tidigare sagt, så bildas det förvånansvärt mycket damm och sotpartiklar på fönstrena här i Oxie, och ändå bor vi inte så nära Miljöfabriken.
Man kan faktiskt börja undra….



Miljöfabriken/grusterminalen
_ _ _ _ _ _ _ _

Att ytterligare två bilar förra veckan "råkade i brand" i Oxie centrum - det är väl vardagsmat numera.
_ _ _ _ _ _ _ _

Centrumgrävningarna fortgår - som planerat?

 
En annan källa till föroreningar: vedrök. Här en vedstapel i Oxie, utan skyddande tak. Vedträn ska förvaras torrt under tak i ett år, innan man får elda träbitarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar