fredag 12 oktober 2012

Oxie: Biblioteket, centrum och Coop

Biblioteket i Oxie har, som tidigare nämnts, bra aktiviteter för alla åldrar. Så himla synd då att några vandaler gett sig på kulturen i Oxie: både entrédörren och ett fönster på baksidan har slagits sönder. Det är inte gjort "av misstag" - utan någon har velat förstöra. Kanske för att det "finns inget annat att göra" - se nedan.

Biblioteken har numera blivit något slags fritidshem. Böcker har ersatts av annat - se bara på Stadsbiblioteket, där t ex ett stort utrymme på vuxenavdelningen har plockats bort och i stället har det skapats en lekplats för barn 9 - 12 år. Så rysligt! Snart finns det inga böcker på våra biblor längre.

I dag när man trädde in i oxiebiblioteket, möttes man av skrik och skrän: ett gäng tonåringar använde lokalen som värmestuga. Stackars personal! (Och stackars oss bokälskare!)

I senaste Lokaltidningen har olika Oxiepersoner intervjuats ang bråk och vandalisering i Oxie centrum. Många vågar inte gå dit eftermiddag och kvällar. Mja, fast så farligt är det ju inte! Jag har själv besökt centrum flera gånger kvällstid.
En kille som intervjuats och som tydligen "känner alla" och som själv hänger i centrum, menar att "det finns inget att göra för ungdomarna". Därför hänger dom där, gärna framför filmuthyrningsbutiken. (Jag orkar inte bemöta detta med att "inte ha något att göra".)

Coop i centrum har ofta väktare har man sett, speciellt stängningsdags. Det kunde väl hänga väktare i centrum eftermiddagar och kvällstid då - så folk känner sig tryggare?
Dom kan väl ha andra uppgifter också. Glädjespridare, t ex?

Apropå Coop - urvalet blir magrare och magrare. En del märken har ersatts av Coops eget varumärke. Det är alltså varor av sekunda slag? eftersom ingen "ordentlig" producent vill stå för varan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar