fredag 28 december 2012

Skadegörelse och rån. Bössen firar jul.

Jag nämnde att det är i centrum "det händer". Och det gjorde det häromkvällen också.
Ett gäng med 14 -15-åringar samlades annandag kväll i centrum och roade sig med att kasta in gatstenar i skyltfönster. Ett antal polisbilar dirigerades till Oxie centrum. Poliserna pratade med bössen, men eftersom ingen ville nämna vem som kastat, så släpptes förövarna. Till råga på allt hånade de sen polisen!
Se bilder m m på http://pppress.se  för den 26 december 2012.
Märk de huv-försedda gärningsmännen! Och märk gatstenarna! Var får man tag på sådana? Först trodde man att det var Rosengårds"kamrater" som tagit sig hit, men det verkar som att alla bor i Oxie.

Varför släpps dessa förövare? Varför kör man inte ut dem i bushen och släpper dem där - alla? Alla är de mer eller mindre skyldiga. Föräldrarna får väl komma och hämta dem.
Eller varför kör man inte hem dem till föräldrarna, med polissirener på, så att alla grannar ser och hör och så att förövarna får skämmas ordentligt?

Blir det inga efterräkningar? Vad ger det för signaler? Vem ska betala fönsterrutorna? Stackars Apoteket, som fick tre skylfönster sönderslagna! Medborgarkontoret minst ett fönster och posten ett fönster. Biblioteket lämnade de dock i fred - denna gång.

Hoppas föräldrarna känner igen sina telningar på pppress!
_ _ _ _ _ _

Sen ser man att det varit ett rån i Oxie 23 december kl 22.45
Enl SkD: "Fem ungdomar i 15-årsåldern tvingades under söndagskvällen att lämna ifrån sig sina jackor under pistolhot i Oxie centrum.
Klockan var 22.45 när fyra gärningsmän, beväpnade med pistol och batong, rånade ungdomarna. Fyra jackor, fem mobiltelefoner och en Playstation-konsol fick rånarna med sig innan de flydde i en bil."
 
Det som behövs är övervakningskameror i centrum!
De kriminella händelserna under senaste tiden har involverat 14 -15-åringar! För en kort tid sedan var det en 14-åring som bombhotade kommunen. Kan man göra en grov gissning att någon eller ett par händelser har samband med varandra på något sätt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar