torsdag 26 december 2013

Övervakningskameror och studentboenden

Nu har någon återigen krossat restaurangen one2eat´s skyltfönster i centrum! Det är synd om dem! Skyltfönster kostar mycket och självrisken är stor.

Finns det inga övervakningskameror i Oxie centrum? Eller är ”individens integritet” viktigare? Vem bryr sig om du pillar dig i näsan vid blomsteraffären eller pratar med grannens fru vid Coop? Eller har hål i böjsan eller okammat hår? Övervakningskamerans filmer är ju inte till allmän beskådan och raderas efter en tid. Men de kan ge en bra bild av ligisternas framfart!
_ _ _ _
I Lokaltidningen Malmö står att det ska byggas studentbostäder i Oxie. För långt bort, säger kårordföranden. Men Stadsbyggnadsnämnden har gett bygglov och bygget ska startas inom två år. Det blir ett eller två tvåvåningshus med 76 ettor på 23 kvm och åtta tvåor på 31,5 kvm.


Först trodde jag det handlade om ”sexvåningshuset”, mitt emot ”centralen” i Oxie. Med tåget inom räckhåll hade det inte varit ”för långt” att ta sig till stan. Men nu blir det på Panelgatan – jag tror att det blir litet ”i bushen” för studenterna. F n kan man nå stan med buss 32 och regionbuss 144. Till Oxie centrum och tåget är det ju en bit att vandra.
Finns det affärer och annat skoj i närheten av Panelgatan - studenter äger väl knappast någon bil?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar