torsdag 15 november 2012

Chihuahua och trygghet

En "insändare" till bloggen skriver att chihuahuan, som terroriserade folk i Kristineberg i somras, bor på Fajansvägen i Oxie. Lång väg för den lilla hunden att kuta! Det står också i kommentaren vem som äger hunden, men det är vanskligt att skriva det, för då blir man väl kallad "rasist".

Tryggheten i Oxie har för övrigt återigen varit på tapeten i tidningen (Sydsvenskan?). Vad jag minns var att trafiken var många rädda för. Men varför bosätter man sig nära trafikleder då? Att gå till centrum kvällstid - minns inte vad folk sa om det, mer än att en dam intervjuades och hon påstod att hon alltid tände en cigarrett när hon gick över centrumtorget kvällstid. Som försvar, eller?

Hur man upplever trygghet/otrygghet beror väl på var man bor i byn. Bor man nära trafikled, så tycker man trafiken är jobbig, bor man i centrum så har man knattarna, gängen, mopederna och buskörning på sig, bor man i Kristineberg så har man bitska chihuahuor runt benen, etc. Bor man i något lugnt villakvarter, så händer det väl inget speciellt. Eller?

Snöbär eller" smällebär".Trampar man på bären, så "smäller" det till. Kul kanske för ungar nu på höstkanten, men bären räknas som en av de tio farligaste invasiva trädgårdsarterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar