onsdag 7 november 2012

Trygghet, peppar och demokrati

Suck - återigen en bil i brand. Pågatågsstationens parkering.

Man kan väl gissa att förövarna parkerat bilen där, tuttat fyr på den för att undanröja dna och andra spår och sen promenerat hem. Hemmet bör ligga alldeles i närheten, i centrum eller där någonstans, för inte sjutton orkar dessa ynglingar (förmodligen) kravla mer än högst 500 meter. Eller så har de tagit tåget till Svedala eller nåt, fast mindre troligt.

Enligt stadsdelsnämndens senaste protokoll har man låtit göra ny undersökning om trygghet i Oxie. Svaret är i stort att de flesta tycker det känns tryggt, bara man slipper vara i Oxie centrum.

Nyligen hade vård- och omsorgsverksamheten bjudit in till äldredagen, vars tema var "Peppar, peppar" (!?) och som bl a innehöll tips om hur äldre kan göra sin vardag tryggare.
Genom pepparspray?

I en reservation till stadsdelsnämndsprotokollet säger SD bland annat att beträffande trygghets- och nöjdhetsindex så ligger Oxie sist i landet. Det kan väl ändå inte stämma?

I sin andra reservation menar SD att man undanhåller dem platser i olika beredningar, på grund av deras politik, att Oxie är enda stadsdel i Malmö som gör så och att det är odemokratiskt. Det måste man instämma i. Är dom valda av folket, så är dom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar